Het mooie van reizen

wow al die verse groenten en kruiden!

wow al die verse groenten en kruiden!

De afgelopen weken was ik in Vietnam. Wat een mooi land, vriendelijke mensen (op een paar na…:) en heerlijk eten. We hebben stukken gereisd per trein, bus en scooter. Het weer was warm, heet, benauwd, koud, regenachtig en alles daar tussen in. De landschappen waren indrukwekkend, prachtig, rommelig, lelijk en bijzonder. En soms kom je zelfs bekenden tegen 🙂

Dat vind ik dus gaaf aan reizen. Je weet nooit helemaal zeker wat je gaat krijgen. Zo hoort het ook vind ik. Dat je door een stad slentert en op goed geluk een straat in loopt en daar tegen de leukste chef die op straat heerlijk eten staat te maken en waar je dan een leuk moment mee hebt, ook al versta je elkaar niet. Te gek!

Met een scooter is het nog mooier, want dan kom je echt buiten de gebaande paden. Zo zaten we opeens bij een boer thuis zelf rijstvellen te maken terwijl de duiven toekeken vanuit de tv. Ja vanuit ja.

Alles kan in Vietnam

Alles kan in Vietnam

Die dingen verzin je van tevoren niet. En als je op reis gaat terwijl elke dag van tevoren helemaal is vastgelegd in een strikt programma ga je ze ook niet tegenkomen. Zo is het met veel dingen in het leven. Je weet niet wat er komt en wanneer en je weet ook niet of het altijd even leuk is. Maar als je er met je hele aandacht bij bent, neem je er altijd iets goeds van mee.